نشست علمی، کاربرد علم آمار در حقوق وقضا برگزار گردید.

اولین نشست علمی کاربرد علم آمار در حقوق و قضا روز سه شنبه 94/8/19 با حضور آقای عادل آذر رییس مرکز آمار ایران، رییس دانشگاه علوم قضایی، رییس دانشکده ثبت و مدیریت قضایی، نمایندگان معاونت نظارت راهبردی قوه قضاییه، سازمان بازرسی کل کشور و سازمان های ذی ربط و جمعی از دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه علوم قضایی برگزار گردید.

نشست علمی کاربردی علم آمار در حقوق و قضا
نشست علمی کاربردی علم آمار در حقوق و قضا

در این نشست آقای دکتر شریعت باقری گفت :

نقش آمار در برنامه ریزی و توسعه کشورها بسیار مهم است که متاسفانه در دستگاه های اجرایی کشور کمتر به این مهم توجه شده است. لذا بعنوان دانشگاه علوم قضایی وظیفه داریم در خصوص اهمیت و کاربرد علمی آمار در حقوق و قضا، پژوهش و راهبرد ارائه دهیم.

رییس دانشگاه علوم قضایی افزود:

در دنیایی که امروز در آن زندگی می کنیم بدون اتکا به پژوهش ها و مبانی علمی آمار نمی توانیم تصمیم گیری کنیم. برای هر پدیده ای در عالم فکر و اندیشه وجود دارد.

و همچنین گفت:

در قوه قضاییه باید به علم آمار و کاربرد آن در برنامه ریزی ها بطور جدی توجه شود و مورد استفاده قرار گیرد.

در ادامه رییس مرکز آمار ایران گفت:

آمار رسمی، علمی است که حاکمان رسمی و کارگزاران با آن تصمیم گیری می کنند.

وی افزود:

یکپارچگی در نظام آماری بسیار مهم است. در کشور ، نظام آماری نیمه متمرکز داریم که همه دستگاه ها در گیر آن هستند.

در این نشست همچنین آقای دکتر کریمیان رییس دانشکده ثبت و مدیریت قضایی، با بیان دید گاه های خود گفت:

از علم آمار در پژوهش های حقوقی و بویژه در سیاست ها و برنا مه های پیشگیری از وقوع جرم استفاده شده است و حتی در دادرسی نیز کاربرد علم آمار حدود چهاردهه سابقه دارد.
نشست علمی کاربردی علم آمار در حقوق و قضا

همچنین در این نشست آقای سعداله مرادی مدیر طرح و برنامه دانشگاه با بیان مثال هایی از کاربرد علم آمار در حوزه های مختلف حقوق گفت:

وجود مقالات و کتب متعدد خارجی در حوزه کاربرد علم آمار در حقوق و علوم قضایی گویای این واقعیت است که در بسیاری از کشورها علم آمار در دادگاهها و محاکم قضایی بکار گرفته می شود و در کشف حقایق، کمک شایانی به قضاوت نموده و پر تعیین تکلیف برخی از پرونده ها از متخصصین این حوزه کمک می گیرند.

وی افزود:

امروزه بخش عمده ای از تحقیقات در جهان ـ از جمله، در ایران ـ تحقیقات استقرایی هستند ( و نه قیاسی) یعنی پژوهشگر، تحقیقات خود را فقط روی بخشی از جامعه که نمونه نامیده میشود انجام میدهد و سپس نتایج حاصله را بر اساس اصول و قواعد آماری به جامعه تعمیم می دهد. در واقع به کمک آمار و احتمالات می توان با کنترل ضریب خطاهای ممکن در چارچوب مشخص علمی به استنباط در مورد مجهولات پرداخته و فرصیه ای را پذیرفته و یا رد کنیم. این گونه تحقیقات، آزمایش ها و نظرسنجی ها، تقریبا در اکثر حوزه های علمی (شامل فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، سیاسی، پزشکی و ...) صورت گرفته و روز به روز در حال افزایش است.

مرادی پیشنهاد نمود:

با ایجاد محور آمار در حقوق و علوم قضایی در کنفرانس دو سالانه آمار، دانشجویان و محققین را به پژوهش در این موضوع مهم هدایت نموده و علاوه یر این در سر فصل دروس رشته های حقوق و علوم قضایی، به فراخور رشته ها، واحدهایی مشتمل بر مفاهیم و مقدمات آمار گنجانده شود.


دفعات مشاهده: 3980 بار   |   دفعات چاپ: 793 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 1 بار   |   0 نظر