نشست تخصصی معرفی و نقد کتاب شرحی بر قانون داوری تجاری بین المللی ایران

 | تاریخ ارسال: 1395/10/5 | 
معرفی و نقد کتاب

به همّت معاونت پژوهشی دانشگاه علوم قضائی نشست معرفی و نقد کتاب «شرحی بر قانون داوری تجاری بین‌المللی ایران» تألیف آقای دکتر همایون مافی عضو هیأت علمی دانشگاه علوم قضایی، در روز شنبه ۴ دی ماه ۱۳۹۵ ساعت ۱۳ با حضور اساتید و صاحب نظران حوزه حقوق خصوصی و بین‌الملل و دانشجویان دکتری و کارشناسی ارشد حقوق برگزار گردید.

در ابتدای این نشست، آقای دکتر شریعت باقری ضمن تشکر از حضور اساتید، دانشجویان و نویسنده کتاب، برگزاری جلسات معرفی و نقد کتاب را فرصت مناسبی برای ارتقای آگاهی‌های جامعه علمی کشور نسبت به کتب ارزشمند منتشر شده ذکر نمود و خاطرنشان کرد بیان نقطه ‌نظرات اهل فن و صاحب‌نظران نسبت به یک کتاب هم به ارتقای دانش کلی کمک می‌کند و هم به مؤلف کمک می‌کند تا از زاویه دید دیگری کتاب را ببیند و در مقام بازنگری در چاپ های بعدی دقت‌ نظر بیشتری داشته باشد.

AWT IMAGE

رئیس دانشگاه علوم قضایی همچنین اعلام کرد، انتشارات دانشگاه علوم قضایی آمادگی دارد به عنوان نشر دانشگاهی کتاب‌های استادان و مؤلفان حوزه‌های مختلف حقوقی را منتشر نماید.

دکتر همایون مافی استاد حقوق بین‌الملل خصوصی و مؤلف کتاب شرحی بر قانون داوری تجاری بین‌المللی ایران، با اشاره به اینکه از سال ۸۲ تدریس در این حوزه را شروع کرده و در آن زمان تنها دو کتاب در این زمینه موجود بوده است، انگیزۀ خود را از تألیف این کتاب، قانع نشدن با کتب موجود و تلاش برای ایجاد اثری نسبتاً جامع با روش خاص خود که هم متکی به علم و تجربه بوده و هم تقلیدی نباشد، بیان کرد و افزود: چون این کتاب برای تدریس دانشجویان کارشناسی ارشد تألیف شده است، بر اساس ایده‌هایی که در ذهن من بود، سعی کردم کتاب هم جنبه کاربردی داشته باشد، هم نظری و هم علمی. ایشان با اشاره به اینکه دو قانون داوری تجاری بین‌المللی ایران و آیین دادرسی مدنی در هم تنیده شده‌اند و قلم زدن در حوزه داوری تجاری بدون اشراف بر آیین دادرسی مدنی میسر نیست، اظهار داشت از اساتید مطرح در حوزه آیین دادرسی مدنی در تالیف کتاب کمک گرفته شده است و پلان کتاب گویای تلاش برای جامعیت مطالب و مسائل آن است.

AWT IMAGE

همچنین در این نشست دکتر عباسعلی دارویی عضو هیأت علمی دانشگاه علوم قضایی ضمن بیان محاسن این کتاب، نقطۀ مثبت آن را جامعیت و پرداختن به تمام مسائل دانستند و توضیحاتی پیرامون ملاک‌های تابعیت اصلی و تشخیص قواعد حل تعارض و نیز تفاوت اصل سرزمینی بودن با اصل درون مرزی بودن ارائه نمود.

در ادامه دکتر ناصرعلی منصوریان عضو هیأت علمی دانشگاه علامه طباطبایی ضمن ارزشمند دانستن کتاب از نظر ماهوی، نکاتی از نظر شکلی و ساختاری در خصوص تقسیم‌ بندی مطالب و دسته‌ بندی ارجاعات کتاب پیشنهاد نمود.

AWT IMAGE

در ادامه دکتر شریعت باقری با اشاره به سوابق کنوانسیون نیویورک در سال ۱۹۵۸ نکاتی پیرامون اختلاف‌نظر در خصوص داوری داخلی و خارجی و بین‌المللی و نیز تعامل میان کنوانسیون نیویورک و قانون داوری تجاری بین المللی بیان نمود.



دفعات مشاهده: 3716 بار   |   دفعات چاپ: 867 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر