دبیر ستاد حقوق بشر در دانشگاه علوم قضایی 14 اردیبهشت

مگر جواب کودتا بمب است که بر سر یمنی ها می ریزند؟

دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه گفت:

عربستان و غرب می‌گویند که در یمن کودتا شده و به همین علت، بمب بر سر مردم یمن می‌ریزند، سؤال من این است که آیا مگر در ترکیه کودتا نشد، آیا هر کجا کودتا شد باید با بمب جواب مردم را داد. جواب این است که جان مردم برای آنها پشیزی ارزش ندارد.اسلام حق و باطل را مشخص کرده، اما غربی‌ها می‌گویند باید حق و باطل را کنار گذاشت و براساس نظر اکثریت و عرف عمل کرد.

دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه طی سخنانی به مناسبت روز معلم در دانشگاه علوم قضایی، گفت:

در ماهیت نظام اسلامی ما جنبه قضایی اهمیت بسیاری دارد و از این روست که پنجاه درصد قضات از دانشگاه علوم قضایی انتخاب می‌شوند.
AWT IMAGE

بصیرت یک شبه به وجود نمی آید

وی با بیان اینکه اسلام دینی است که براساس بصیرت بنا شده و غیر از آن راه به جایی نمی‌برد گفت:

در مجموع رکن توحید براساس بصیرت است؛ بصیرت یک چیز من ‌درآوردی نیست، این طور نیست که افراد شب بخوابند و صبح بصیر شوند. اساس بصیرت تفقه است که تفقه نیز من‌ درآوردی نیست و با خواندن چند ترجمه به دست نمی‌آید.

لاریجانی با اشاره به اینکه به عنوان مسلمان باید در هر کاری بصیرت داشته باشیم گفت:

برای بصیر شدن نیاز داریم تا از وضعیت جهان و جامعه اطلاع کافی داشته باشیم. اگر امروز کسی می‌خواهد تصویری از جامعه ما داشته باشد،می‌تواند با تصویرسازی و استفاده از امکانات ، تصویری مطابق میل خود را به دیگران القا کند. تکنولوژی کنونی خیلی خوب است و همه می‌دانند که اینترنت زمانی که من رئیس مرکز تحقیقات فیزیک نظری وریاضیات بودم، توسط این مرکز وارد کشور شد و من مخالف اینترنت نیستم، اما سخنم این است که بدانیم چگونه باید از آن استفاده کنیم.
بصیرت یک شبه بدست نمی اید

مراقب بهمن اطلاعات در اینترنت باشیم

دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه سخن مارشال مک ‌لوهان در مورد تبدیل جهان به یک دهکده کوچک به علت گسترش ارتباطات را نادرست عنوان و بیان کرد:

اکنون نه تنها دنیا کوچک نشده بلکه فناوری خانواده‌ها را از هم گسسته کرده؛ به طوری که اعضای یک خانواده هرکدام گوشی‌های همراه خود را به دست گرفته و در گوشه‌ای از خانه مشغول کار با آن می‌شوند. جست‌وجو در گوگل انسان را در مقابل بهمن اطلاعات قرار می‌دهد در حالی که ما تصور می‌کنیم این داده‌ها اطلاعات هستند، اما در اصل آنها اطلاع‌نما هستند و این خیلی خطرناک است که مردم فکر کنند می‌دانند، اما در حقیقت چیزی ندانند.یکی از ضروریات اینکه انسان را بهمن اطلاع‌نماها تحت تاثیر قرار ندهد، این است که فرد به مانند شخصی که به کوهنوردی و بیابانگردی می‌رود برای خود نقاط مرجع تعیین کند.

وی گفت:

نقاط مرجع برای جوانان امروز ما انقلاب اسلامی است، برای فهم وضعیت، همه افراد چه ایرانی، چه غیرایرانی، چه آنهایی که نظام را قبول دارند و چه مخالفان نظام و حتی یهودیان صهیونیست نیز باید انقلاب اسلامی را نقطه مرجع خود قرار دهند و وضعیت را براساس آن بسنجند.

لاریجانی فقهای امروزی را دارای ذهن بازتری از فقهای صدر اسلام عنوان کرد و تصریح کرد:

فقه امروز را مقایسه کنید با آنچه در اوایل اسلام بود به طور مثال دقتی که در آثار شیخ انصاری هست در آثار شیخ طوسی به عنوان موسس وجود ندارد.
حضور دبیر ستاد حقوق بشر در دانشگاه علوم قضایی

وی انقلاب اسلامی را یک حادثه تاریخی عنوان کرد که همزمان با آن دو جریان اجتماعی کلید خورد و گفت:

تاسیس یک نظام سیاسی مدنی جامع براساس فقه اسلامی در ایران جریان اول است و نهضت بیداری اسلامی نیز جریان دوم که ربط زیادی با جریان اول دارد. به طوری که من در سال 65 در کتاب تئوری "ام‌القری" نوشتم اگر چه این ربط دیده نمی‌شود، اما روزی رویت خواهد شد.انقلاب مهمترین دستاوردش تاسیس یک نظام مبتنی بر اسلام بود که البته من در مورد آن، واژه بنا را به کار نمی‌برم، چرا که بنا به چیزی گفته می‌شود که ساختش تمام شده باشد، اما انقلاب ادامه دارد و من برای آن واژه تجربه را به کار می‌برم.تجربه ادامه دارد تا به سرانجام برسد و در این میان اگر این تجربه دراختیار افراد نالایق قرار بگیرد به بیراهه می‌رود و اگر به دست افراد لایق باشد به سر منزل می‌رسد.

وی با مطرح نمودن این سوال که تجربه انقلاب اسلامی و ایجاد نظام اسلامی از کجا آمده است؟ پاسخ داد:

نکته مهم در این میان این موضوع است که اسلام دینی زنده است ، همچنین اسلام یک دین جامع و جهان‌ شمول است که مربوط به حوزه خصوصی یا عمومی نیست.

دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه به صحبت‌های اصلاح‌طلبان در مورد دوگانه حوزه خصوصی و عمومی اشاره کرد و گفت:

در زمان دولت اصلاحات گفته شد که اسلام مربوط به حوزه خصوصی است و در حوزه عمومی کارآیی ندارد. البته این تفکر در اصل مال غربی‌ها است که می‌گویند حکومت تنها مسئول حوزه عمومی است و نباید در حوزه خصوصی دخالت کند؛ حال آن که نباید مسلمانی به خدا و پیغمبر دروغ ببندد اینکه ما بگوییم اسلام حوزه عمومی است و حکومت ندارد و تنها به حوزه خصوصی مربوط می‌شود، دروغ بستن به خدا و پیغمبر است.

لاریجانی خاطرنشان کرد:

سال گذشته مقالاتی نوشتند و گفتند که احکام اسلام خشن است و بعد خودشان جواب دادند که چون اعراب خشن بودند، این احکام برای اعراب خشن صادر شده است، این جمله آنها به این معنی است که اسلام تنها برای اعراب است، در حالی که اسلام عرب و عجم ندارد و برای همه مردم آمده است.از زمانی که تجربه نظام اسلامی ایران شروع شد چالش‌های درونی و بیرونی برای آن پیش آمد ، اوایل انقلاب در داخل کسانی می‌گفتند که اسلام نمی‌تواند حکومت کند.غربی‌ها نیز در آن زمان می‌گفتند این نظام اسلامی خیلی پیشرفت کند از آن چیزی مانند میانمار درمی‌آید، اما سی سال گذشت و آنها دیدند که ایران تبدیل شده به قو‌یترین کشور دفاعی دنیا و تاثیرگذارترین کشور منطقه.

وی به موضوع انرژی هسته‌ای اشاره کرد و گفت:

یک جوان عرب نگاه می‌کند که تنها در منطقه ایران است که بعد از اتمام انرژی نفت برای سالیان سال با انرژی هسته‌ای، چراغ منزل‌ها در آن روشن است و با خود سوال می‌کند که ایرانیان چرا پیشرفت کرده‌اند و چگونه جیک و پوک هسته‌ای را می‌دانند و سفینه به فضا می‌فرستند. او با خود می‌گوید که حتما ایرانیان فهمی دارند که باعث شده پیشرفت کنند.من به طور قطع می‌گویم در هیچ دوره‌ای شرایط پرده‌برداری از تفکر اهل‌بیت مانند امروز فراهم نبوده است و فرقه‌سازی توسط اسلام آمریکایی به علت موفقیت اسلام ناب محمدی است. مکتب اهل‌بیت همین است و اینکه ما تا اینجا تنها درجه‌ای از آن را که در حد توانمان بود اجرا کرده‌ایم، یک نمونه کوچک از تجربه‌ای عظیم است.

وی به انقلاب مردم مصر اشاره کرد و گفت:

مردم مصر برای یک نظام اسلامی مدرن قیام کردند، اما برادران اخوان ما در مقابل آنها تنها دو گزینه نظام سلفی و نظام سکولار را قرار دادند که مردم هیچ‌کدام این نظام‌ها را نمی‌خواستند و این گونه شد که این انقلاب به شکست انجامید.

لاریجانی خاطرنشان کرد:

غربی‌ها کتاب نوشتند که تجربه ایران نباید تبدیل به الگوی مردم مسلمان شود و در این شرایط یک سوال کلیدی را مطرح کردند که آیا ملت ایران حق دارد یک نظام سیاسی جامع را براساس عقلانیت تجربه کند یا خیر.پاسخی که آنها به این سوال دادند بسیار خطرناک است چرا که می‌گویند تجربه ایران معقول نیست و عقب‌افتاده است .همچنین آنها می‌گویند هیچکس نباید خارج از نظام‌های مشخص در سازمان ملل نظام دیگری را تجربه کند.

دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه گفت:

مدرنیسم یکی از خرافات بزرگ است ، به مردم القا می‌کنند که داشتن تجهیزات مدرن یعنی مدرنیسم، حالا شما به یک آدم زبان‌نفهم آخرین مدل گوشی همراه را بدهید، آیا او می‌تواند از این گوشی استفاده کند؟غربی‌ها می‌گویند اسلام خشن و بدون تسامح است و نمی‌تواند در دنیای امروز کارا باشد، آنها می‌گویند رابطه یک مرد و زن در یک خانه خصوصی است و به حکومت ربطی ندارد، حال اگر آن مرد و زن دارای همسر نیز باشند، به عقیده غربی‌ها نباید مجازات شوند و تنها جریمه مالی کفایت می‌کند.

لاریجانی در پایان خاطرنشان کرد:

موضوعات حقوق بشری که غرب از ایران ایراد گرفته بهانه است چرا که اصل تجربه انقلاب را هدف قرار داده‌اند.ما در پیشبرد تجربه خود از کسی اجازه نمی گیریم و ذره‌ای از ارادتمان به اهل‌بیت و حقانیت آنها کم نمی‌شود.

خبرگزاری میزان


کلیدواژه ها: رکن توحيد | پنجاه در صد قضات از دانشگاه علوم قضايی | جنبه قضايی | روز معلم | دبير ستاد حقوق بشر | محمد جوتد لاريجانی | يمن | نظام سياسی مدنی جامع بر اساس فقه اسلامی | نهضت بيداری اسلامی |

مطالب مشابه


دفعات مشاهده: 3383 بار   |   دفعات چاپ: 1170 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر