حجت الاسلام و المسلمین دکتر صادق مرادی در گفت و گو با نشریه عدالت قضایی ضمن معرفی تشکل های فرهنگی دانشجویی گفت: در حال حاضر در دانشگاه تشکل های دانشجویی شامل بسیج دانشجویی، جامعه اسلامی دانشجویان، کانون مهدویت، جنبش نرم افزاری و انجمن علمی فعال هستند و کانون قرآن و عترت نیز از سال 1393 شکل گرفته است و در موضوع قرآن، مفاهیم، حفظ و تفسیر فعالیت می کند.
معاون فرهنگی دانشگاه علوم قضایی و خدمات اداری در خصوص برنامه های معاونت فرهنگی و فعال تر کردن تشکل های دانشجویی گفت: برای فعال تر کردن این تشکل ها، هم از طریق شورای فرهنگی دانشگاه و هم از طریق اتاق فکری که به تازگی تشکیل داده ایم اقداماتی را انجام می دهیم. وی افزود: هردوی این مجموعه ها در راستای جهت دهی به فعالیت ها و هماهنگ کردن فعالیت های فرهنگی تشکل های دانشجویی هستند؛ بدین ترتیب که تشکل ها برنامه های خود را در ابتدای هر ترم به معاونت فرهنگی دانشگاه ارائه می کنند و در شورای فرهنگی با حضور مسئولین تشکل ها، بودجه مورد نیاز تخصیص داده می شود و سایر هماهنگی ها در نحوه اجرا به عمل می آید.
وی در ادامه با اشاره به تشکیل اتاق فکر از سال 93 در معاونت فرهنگی گفت: در این اتاق فکر، مواردی که توسط کل ها پیشنهاد نمی شود و یامورد غفلت قرار می گیرد مطرح می شوند و مورد بررسی قرار می گیرند و برای اجرا از طریق تشکل های دانشجویی یا معاونت فرهنگی اقدام می شود.
وی همچنین در خصوص شورای تربیتی دانشگاه گفت: این شورا درواقع خروجی جلسات اتاق فکر است. در این شورا، رییس دانشگاه، معاون فرهنگی و معاون دانشجویی اعضای ثابت می باشند و در هر جلسه نیز از صاحب نظران فرهنگی و علمی جهت بهره مندی از تجربیات آن ها دعوت به عمل می آید. وی افزود: بر اساس تصمیم این شورا مقرر گردید جهت توسعه اخلاق قضایی از شخصیت های علمی، فرهنگی و قضایی کشور جهت سخنرانی و ارائه تجربیات به دانشجویان، دعوت به عمل آید. در این راستا نیز چندین سخنرانی با حضور اساتید برجسته و چهره های مطرح علمی و فرهنگی با هدف الگو سازی و معرفی چهره های موفق، در دانشگاه برگزار شده است.
معاون فرهنگی دانشگاه با اشاره به تشکیل شناسنامه و کارنامه فرهنگی برای دانشجویان گفت: دانشگاه علوم قضایی که رسالت تأمین بخشی از کادر قضایی کشور را به عهده دارد و در راستای تربیت قضات متعهد به اسلام و متخلق به اخلاق الهی هدف ویژه ای را دنبال می کند برای ترمیم کاستی های موجود در زمینه اندیشه دینی و تربیت دانشجویان برنامه های خاصی را در دستور کار خود قرار داده است تا روند حرکت دانشجو را در طول چهار سال تحصیل در دانشگاه هدفمند نموده و جایگاه فکری او را ارتقا دهد. وی افزود: شناسنامه فرهنگی- تربیتی در بدو ورود برای دانشجویان تشکیل و اطلاعات فرهنگی آنان جمع آوری می شود و در مجموع بر اساس این اطلاعات، برنامه ریزی های فرهنگی با حضور و همکاری دانشجویان توانمند صورت می پذیرد. همچنین در طول تحصیل، فعالیت های فرهنگی دانشجویان ثبت می گردد و در نهایت، در زمان فراغت از تحصیل، این کارنامه سطح سرمایه های فکری، علمی و اخلاقی دانشجو را منعکس می نماید.
دکتر صادق مرادی در ادامه، اهمّ فعالیت های صورت گرفته در این معاونت را اعزام دانشجویان به مناطق عملیاتی دفاع مقدس در قالب کاروان راهیان نور، برگزاری جلسات تفسیر قرآن کریم و شرکت دانشجویان در مسابقات کشوری، برگزاری دعا و انجام مراسم مذهبی در خوابگاه ها و در نمازخانه مرکزی دانشگاه، برگزاری کرسی آزاد اندیشی با حضور نمایندگان نهاد نمایندگی ولی فقیه، برگزاری مسابقه کتاب خوانی، برگزاری کلاس های مهدویت و همچنین همکاری جهت چاپ نشریه بسیج دانشجویی و اجرای برنامه های استقبال از دانشجویان ورودی جدید و برگزاری جشن فارغ التحصیلی عنوان کرد.
وی در پایان، با اشاره به اهمیت و حساسیت منصب قضا خاطر نشان کرد: ما انتظار داریم که دانشجویان این دانشگاه از نظر معرفتی، اعتقادی و پایبندی به ارزش های دینی با دانشجویان سایر دانشگاه های کشور تفاوت های آشکاری داشته باشند. به این دلیل که دانشجویان این دانشگاه پس از فارغ التحصیلی بر منصب قضا تکیه می زنند و لذا کسب معرفت و بینش دینی و اخلاقی در کنار کسب مسائل علمی برای دانشجویان بسیار ضروری است. از این جهت، به همه دانشجویان عزیز توصیه می کنم تا با شرکت در برنامه های فرهنگی که جهت ارتقای سطح معرفتی و اعتقادی آنان برگزار می شود فعالانه شرکت نمایند و با انس گرفتن با قرآن کریم و تمسک به معصومین علیهم السلام، در تربیت نفس خود در کنار کسب علم و دانش تلاش نمایند.