دانشگاه علوم قضایی و خدمات اداری- اخبار دانشگاه
در رسانه ها: پذیرش بانوان در دانشگاه علوم قضایی از زبان سختگوی قوه قضائیه

حذف تصاویر و رنگ‌ها  | آخرین بروزرسانی: 1405/7/12 | 

به گزارش روابط عمومی و بین الملل به نقل از خبرگزاری دفاع مقدس «سیدعلی کاظمی» سخنگوی قوه قضائیه در جریان بازدید از خبرگزاری دفاع مقدس به مناسبت هفته دفاع مقدس، در گفت‌وگو با دفاع‌پرس، اظهار داشت: یکی از اقدامات مهمی که در اسناد تحول و راهبرد‌های قوه قضائیه مورد توجه قرار گرفته، این است که نگاه تخصصی باید از ابتدای دوره تحصیل قضات شکل بگیرد.
 

وی افزود: قضاتی که در دادگستری مشغول به کار می‌شوند، معمولاً دوران تحصیل خود را در مراکز مختلف و نزد استادان گوناگون سپری می‌کنند و این شیوه آموزش در نوع قضاوت آنان تأثیرگذار است. از همین رو، یکی از آسیب‌شناسی‌های انجام‌شده نشان داد که باید مجرای واحدی برای ورود قضات به عرصه قضاوت وجود داشته باشد.
 

کاظمی خاطرنشان کرد: بر همین اساس، در سند تحول پیش‌بینی شد که رشته «تربیت قاضی» در دانشگاه علوم قضایی راه‌اندازی شود و قضات از طریق این مجموعه وارد قوه قضائیه شوند تا آموزه‌های یکسانی را فرا گیرند.
 

وی ادامه داد: این دوره، دوره‌ای سنگین، مهارت‌محور و نزدیک به سه سال است که همزمان با کارآموزی برگزار می‌شود. داوطلبان پس از پایان دوره و دریافت مدرک کارشناسی ارشد، وارد دستگاه قضایی خواهند شد.
 

کاظمی تصریح کرد:  این طرح از چند سال پیش آغاز شده و امسال به نخستین ثمره خود رسیده است و اولین فارغ‌التحصیلان این دوره، ان‌شاءالله وارد عرصه قضاوت خواهند شد.

سخنگوی قوه قضائیه گفت: آموزش‌های تخصصی این عزیزان، هم به تخصصی‌تر شدن رسیدگی‌ها و هم به ایجاد آرامش بیشتر در فرآیند دادرسی کمک می‌کند.
 

وی دومین موضوع را به‌کارگیری قضات بر اساس تخصص، استعداد و ظرفیت آنان در رشته‌ها و حوزه‌های تخصصی داخل دستگاه قضایی دانست و گفت: در دادسراها، دادگاه‌ها، دیوان عدالت اداری، سازمان قضایی نیرو‌های مسلح و سایر بخش‌ها، باید از این قضات در جایگاه‌های تخصصی مرتبط استفاده شود. این امر موجب افزایش انگیزه، ارتقای نگهداشت نیروی انسانی، تخصصی‌تر شدن رسیدگی‌ها و اتقان آرا خواهد شد.
 

وی افزود: امسال با تشکیل شورای راهبری آموزش در قوه قضائیه، ذیل نظر معاونت اول و با حضور معاونت منابع انسانی و دانشگاه علوم قضایی، زمینه‌ای فراهم شده است تا فارغ‌التحصیلان وارد حوزه تخصصی خود شوند و در جایگاهی مشغول به کار شوند که به آن علاقه دارند.



 


پذیرش بانوان در دانشگاه علوم قضایی

کاظمی در ادامه به خبر پذیرش بانوان در دانشگاه علوم قضایی اشاره کرد و گفت: امسال پذیرش بانوان در دانشگاه علوم قضایی با ظرفیت بالایی آغاز شده است و بانوانی که برای قضاوت آماده می‌شوند، در این دانشگاه آموزش خواهند دید و ان‌شاءالله وارد عرصه قضاوت خواهند شد.
 

وی افزود: گاهی به اشتباه گفته می‌شود که ما قاضی زن نداریم؛ در حالی که قوه قضائیه شمار قابل توجهی از بانوان قاضی را در اختیار دارد و آنان بخشی از سرمایه انسانی این قوه محسوب می‌شوند.
 

سخنگوی قوه قضائیه این تحولات را در حوزه تربیت نیروی انسانی و نیروی متخصص برای قوه قضائیه مبارک توصیف کرد و افزود: این روند نویدبخش آن است که در آینده از سرمایه انسانی به شکل بهینه‌تری استفاده شود و نیرو‌های متخصص، باانگیزه و بانشاط، رسیدگی‌های دقیق‌تری به پرونده‌ها داشته باشند.
 

وی با تأکید بر درس‌های دفاع مقدس هشت‌ساله گفت: همان‌گونه که در جنگ هشت‌ساله با صبوری و ایستادگی از کشور دفاع کردیم و دشمن را در همه حوزه‌ها ناکام گذاشتیم، در دفاع مقدس جدید نیز همان درس‌ها را به کار خواهیم گرفت و پاسخ مناسبی به دشمن خواهیم داد.
 

کاظمی در پایان خاطرنشان کرد: رسانه‌ها نیز باید در کنار میدان‌های نظامی، در عرصه‌های رسانه‌ای، حقوقی، اقتصادی و دیپلماسی، حریم حقیقت را حفظ کنند و قوه قضائیه نیز در خون‌خواهی و دادخواهی ملت، لحظه‌ای از پیگیری و انجام وظایف خود فروگذار نخواهد کرد.
 

انتهای پیام/ 

نشانی مطلب در وبگاه دانشگاه علوم قضایی و خدمات اداری:
http://ujsas.ac.ir/find-1.37.1859.fa.html
برگشت به اصل مطلب